Wednesday, December 23, 2009

AVATAR vs ACI SELIMUT KAIN BATIK!!!



I’ve been waiting for this movie for ages! Semua review tulis yang baik-baik jer tentang filem ni. So, last nite, lepas jer balik dari opis, singgah rumah sekejap since ada delivery vitagen hari ni, aku dan intan terus pegi Terminal 1 kat Seremban untuk show pukul 8.45 p.m.



Sampai kat GSC Terminal 1, giler nyer ramai orang. Nasib baik Intan dah booking siang2. Tapi yang hairannya, sumer2 yang ada kat depan panggung tu semuanya India. Ada Show cerita Tamil lah pulak malam tu!!!ishk!ishk!ishk! Ada ler sorang dua Latinos macam aku ngan Intan tersesat kat situ. Ramai dan riuh sungguh kat depan panggung. Ada yang bawak kain batik untuk selimut badan lagi…heheheh!!!! I’ve got nothing against them, tapi lawak ler tengok gelagat depa! Aku tanya ler sorang mamat yang ada kat situ, naper ramai sangat orang2 dia datang tengok wayang malam tu? Dia kat Hero citer tu giler nyer famous! Tu pasal ler ramai…kata dia lagi, kalau Rajnikanth berlakon, lagi ramai orang turun. Tiket sure Sold Out nyer!!


What crossed my mind at the time was, Depa ni cukup berbangga dengan filem depa. Syabaz bête!!!!



So, about the AVATAR yang aku tengok lak, pergh!! Giler nyer best! Aku ni memang peminat filem2 yang ada banyak CGI. SCi-Fi especially, memang my favorites. Scene dalam filem ni superb! Dengan pemandangan yang so surreal, Giler apa! Jalan citer walau pun lebih kurang macam citer koboi lawan red Indian, tapi semua kekurangan tu berjaya di cover dengan keindahan fantasi yang digarap dengan begitu baik. Rasa macam nak pegi layan sekali lagi jer citer nih!!!


Yang tak bestnyer, bila ramai geng2 yang tak dapat tiket menonton ‘Hero Famous Tamil’, beramai-ramai memenuhi panggung! Tak reti dok diam. Jap bangun gi toilet, jap bangun gi beli pop corn, jap bangun pegi jamban lagi….wey…..tak reti-reti nak pakai pampers ke!!!!Aci yang bawak selimut kain batik tu pun ader skali……warghhhhhhhhhhhh!!!!!!! Dia ler yang paling kalut skali…….Camno…..Sabor jer lah!!!!!

4 comments:

adiwarnatasya said...

Owahhh memang betui cter nie best kawan cter...
Next week nak pi tgk gak nie...
Rasa tak sabar nak pi tgk nie:)

Zool "Mat Don" Ihsan said...

Amet.... aku tunggu Avatar downloaded from internet jer... save cost. Furthermore, dgn 2 orang hero tu, mmg tak boleh bawa jalan. Aku rindu la kat GSC & TGV. Last movie I saw was LOTR 3. Tu pun pasai bini pantang kat Kangaq

Amir Hazree said...

heheeh!!!nasib badan hang la zool.....LOTR 3 tu filem kurun ke berapa tuh...heheeheh!!!tak pa, hang tunggu hero2 hang besaq sket, pas tuh boleh ler layan wayang satu famili lak...

adiwarnatasya said...

Happy New Year 2010 buat Abg Amir n Kak Intan:)